Drentse events op middelbare scholen

Drentse events op middelbare scholen. BOI: Song of a wanderer

In Drenthe loopt het project BOI: Song of a Wanderer. In dit project draait alles om het verbindende gesprek tussen jongeren vanaf 16 jaar over het begrip ‘gender’. Iemand kan zich 100% vrouw voelen of 100% man en hiertussen ligt een groot gebied van verschillen. In dit project wordt dieper ingegaan op paraplutermen, zoals de begrippen genderidentiteit, genderexpressie en sekse. Hoe denk je hierover? En hoe ga je hiermee respectvol om?

‘BOI: Song of a Wanderer’ is een eventproject voor jongeren op middelbare scholen. Door meer bewustzijn te creëren onder jongeren van het hele concept, kan dat de acceptatie van seksuele diversiteit vergroten. De provincie gaf hiervoor een subsidie, omdat iedereen in Drenthe moet kunnen zijn wie die wil zijn. In 2022 en in 2023 zijn er in heel Drenthe events waar leerlingen van middelbare scholen en jongeren met verschillende genderidentiteiten elkaar ontmoeten en met elkaar het open gesprek aangaan. Het gaat hierbij om een event tijdens een regenboog overleg in een gemeente, om events voor leerlingen binnen de opleiding Zorg/Welzijn en een event voor leerkrachten.

Ook een BOI event op jullie school?

Filmmaakster Anne Marie Borsboom volgde 12 jaar het verhaal van Nitzan’s innerlijke strijd, de zoektocht naar je ware zelf. Dit resulteerde in een film en een boek. BOI geeft een heel duidelijk beeld waar de verschillen en overeenkomsten in de LHBTIQIA+ gemeenschap liggen. In de film en het boek kun je zien wat het inhoudt. Tijdens een event kun je hierover met elkaar het open gesprek aangaan. Mocht je na afloop met vragen blijven zitten of hulp nodig hebben, dan kun je terecht bij organisatie in jouw eigen regio. Het Meldpunt Discriminatie Drenthe kan je helpen als je discriminatie ervaart of als je dat ziet gebeuren.

Aanmelden of vragen over een BOI event? Je kunt contact opnemen met Anne Marie Borsboom of met Stichting ARA.

 

Delen via social media