Hoe kun je melden?

Hoe kun je melden?

Iedereen in Drenthe kan bij ons terecht. Als je discriminatie meemaakt of ziet gebeuren, kun je een klacht of melding maken. Let op: de gemeente Tynaarlo heeft een eigen meldpunt, klik hier. Woon je in deze gemeente en meld je bij ons? Dan sturen wij jouw klacht of melding door naar onze collega’s in Tynaarlo.

Onze hulp is gratis.

Hoe bereik je ons?
– Je mag ons bellen op 06 – 135 748 87
– Of  via ons meldingsformulier.

Als je ons belt

Dan krijg je onze consulent discriminatiezaken aan de lijn. Deze medewerker is opgeleid om samen met je naar een oplossing te kunnen zoeken. Je geeft aan waarom je belt en dat je graag hulp wilt. Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek. Dat kan bij je thuis, op ons kantoor in Assen of op een andere plek waar jij je veilig voelt.

  • We luisteren naar je verhaal.
  • Vragen soms om extra informatie.
  • Kunnen je adviseren over mogelijke stappen die je zou kunnen zetten.
  • En als je dat wilt, kunnen we helpen om deze stappen ook echt te zetten.

We doen niets zonder jouw instemming.

Als je ons meldingsformulier invult

Je kunt ervoor kiezen om de melding anoniem te doen. Je vult dan alleen jouw woonplaats in en omschrijft wat je hebt meegemaakt. Wij verwerken deze informatie in onze registratie. Zo kunnen we ervaringen met discriminatie in Drenthe blijven volgen.

Je kunt er ook voor kiezen om wel alle velden in te vullen. Onderaan het formulier kun je dan alsnog aangeven of we contact met je mogen opnemen. Wil je dat niet, vink dan “nee” aan.

Wil je wel graag hulp ontvangen? Informatie of advies? Vul dan vooral je emailadres of telefoonnummer in. Onze consulent discriminatiezaken neemt dan contact met je op. Afhankelijk van je vraag, ontvang je dan informatie of wordt je uitgenodigd voor een gesprek. Op een plek waar jij je veilig voelt.

Delen via social media