Ben jij een echte wereldburger en houd je van diversiteit in de samenleving? Vind jij het leuk om creatief te denken en nieuwe contacten te leggen? Ben jij enthousiast en kun je ook andere mensen enthousiast maken? Ben je ook nog eens net afgestudeerd aan een hogeschool of universiteit en ben je op zoek naar een uitdagende werkervaring? Dan is deze werkervaringsplaats iets voor jou!

Wat zoeken wij?

Wij zoeken voor het komende half jaar een collega die werkervaring op wil doen om het Meldpunt Discriminatie Drenthe steviger op de kaart te zetten. Je ondersteunt de consulent en de adviseurs binnen het meldpunt zowel inhoudelijk als in de organisatie van (communicatie-) projecten. Je draait volledig mee in het team en krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Dit betekent concreet dat je:

  • Meedenkt en meewerkt aan het vernieuwen en optimaliseren van het meldpunt
  • Communicatiewerkzaamheden uitvoert voor het meldpunt, zoals bijhouden website en social media, zorgdragen voor (digitaal) communicatie materiaal
  • Voorlichting geeft op basisscholen en voortgezet onderwijs
  • Contacten legt met relevante (gemeentelijke) organisaties en netwerken
  • Acties bedenkt op relevante maatschappelijke thema’s
  • Aanwezig bent bij evenementen om het MDD onder de aandacht te brengen
  • Helpt om vrijwilligers en ervaringsdeskundigen te werven

Wat bieden wij?

Deze werkervaringsplaats is geschikt voor hbo- en wo-afgestudeerden. Het is een leerzame werkplek waar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt over de (ontwikkeling van) projecten. De werkervaringsplaats omvat een periode van maximaal zes maanden waarin je bij voorkeur drie tot vier dagen per week aan de slag gaat. De indeling van deze uren zal variëren en is nader overeen te komen. Je krijgt inspirerende begeleiding, een uitgebreid netwerk en een beperkte vergoeding (€ 200,- per maand, voor vier dagen). Uiteraard worden je reis- en onkosten ook vergoed.

Wat is het Meldpunt Discriminatie Drenthe?

Het Meldpunt Discriminatie Drenthe is een onafhankelijke organisatie die zich ten doel stelt het voorkomen, signaleren en bestrijden van discriminerende uitingen, gedragingen of regelgeving. Alle inwoners van de provincie Drenthe kunnen bij het meldpunt terecht, wanneer zij discriminatie ervaren of er getuigen van zijn. Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 4 mensen discriminatie ervaart. Lang niet iedereen meldt dit ook. Wij willen de komende periode de bekendheid van het meldpunt en de meldingsbereidheid van mensen verder vergroten.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd en is deze werkervaringsplaats jou op het lijf geschreven? Mail dan je motivatiebrief en CV naar Lisette Trinksl.trinks@cmostamm.nl. Vermeld hierbij in het onderwerp dat het om de werkervaringsplaats Meldpunt Discriminatie Drenthe gaat.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?

Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Ken je iemand die geschikt is? Stuur de vacature dan gerust door.