Je stage als springplank

Ben jij een echte wereldburger en stimuleer je graag de diversiteit in de samenleving? Vind jij het leuk om op zoek te gaan naar nieuwe, creatieve oplossingen en om nieuwe contacten te leggen? En heb je ook nog een goed luisterend oor? Ben je een HBO of universitair student en zoek je een uitdagende stageplek? Of ben je net afgestudeerd en zoek je een leuke werkervaringsplek? Dan is deze stageplek/werkervaringsplek net iets voor jou!
De Antidiscriminatievoorzieningen uit Drenthe, Groningen en Friesland werken samen in het project Je stage als springplank voor iedereen. Dit project richt zich op gelijke kansen voor studenten op de stagemarkt. Als er een gevoel van ongelijke behandeling is op de stagemarkt kan dat ernstige gevolgen hebben voor de toekomst. We hebben inmiddels onderwijsinstellingen en leerbedrijven gesproken en nu is het tijd om óók de verhalen van de studentes zelf te horen (kwalitatieve interviews). Uiteindelijk willen we praktische handvatten ontwikkelen waarmee er iedereen (nog) meer gelijke kansen op de stagemarkt krijgt.
Als stagiair/werkervaringsplaats medewerker kun je zelfstandig het gewenste onderzoek uitvoeren en ondersteun je daarnaast ook de adviseurs van het Meldpunt Discriminatie Drenthe, zowel bij het onderzoek als inhoudelijk. Je draait volledig mee in het team en krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Dit betekent concreet dat je:

  • Zelfstandig contacten legt.
  • Kwalitatieve interviews afneemt bij studentes over de stagemarkt.
  • Uitkomsten verzamelt en verwerkt.
  • Aanbevelingen geeft over interventies.
WAT BIEDEN WIJ?

De stage- of werkervaringstijd is maximaal zes maanden waarin je bij voorkeur vier dagen per week aan de slag gaat. De indeling van deze uren zal variëren en is nader overeen te komen. Je krijgt inspirerende begeleiding en uiteraard worden je reis- en onkosten vergoed.

INTERESSE?

Is deze stage- of werkervaringsplaats jou op het lijf geschreven? Mail dan je motivatiebrief en CV naar Rika Ringersma/ Janine Dijkema, adviseur: r.ringersma@cmostamm.nl/ j.dijkema@cmostamm.nl.
Vermeld hierbij in het onderwerp dat het om de stageplek/werkervaringsplek projecten Meldpunt Discriminatie Drenthe gaat.