18222359_1457749620913976_6369955226310887682_nOp 5 mei vierde Nederland de bevrijding en dat we sindsdien 72 jaar in vrijheid leven. Dit werd gevierd op veertien Bevrijdingsfestivals door heel Nederland. Het Meldpunt Discriminatie Drenthe was overdag aanwezig op het Bevrijdingsfestival in Assen. Ons thema: Ik voel mij vrij om mijzelf te zijn!

Na het aansteken van het Bevrijdingsvuur door de minister-president om 13.00 uur op Bevrijdingspop Haarlem gingen alle Bevrijdingsfestivals van start. Naast tal van muzikale feestelijkheden werd er ook aandacht besteed aan maatschappelijk projecten. Meldpunt Discriminatie Drenthe, gefaciliteerd door CMO STAMM, stond traditiegetrouw bij Bevrijdingsfestival Drenthe met een stand op het Plein van de vrijheid aan de Baggelhuizerplas.

Geleidelijk aan stroomde het terrein vol met gezinnen met jonge kinderen en later op de dag met jongeren. Ondanks de kou zat de stemming er goed in. Bezoekers gaven aan dat ze het belangrijk vinden dat het Meldpunt zichtbaar is om mensen bewust te maken van de vrijheid dat je mag zijn wie je bent en dat het jammer is dat het hebben van een meldpunt voor discriminatie nodig is.

Facebookactie

Bezoekers konden een statement maken door bij de stand verkleed op de foto te gaan met de borden “Ik voel mij vrij om mijzelf te zijn!” en “Ik zet een streep discriminatie”. De foto’s zijn geplaatst op de Facebookpagina van het Meldpunt Discriminatie Drenthe. Wie de facebookpagina liked en de eigen foto deelt, maakt kans op twee vrijkaartjes voor de bioscoop. De winnaar wordt half mei bekend gemaakt.

Geslaagde dag

Ook dit jaar was het Bevrijdingsfestival Drenthe weer een succes! Binnen een korte tijd heeft het Meldpunt Discriminatie Drenthe veel mensen bereikt find locksmith. We willen alle bezoekers bedanken die met ons samen de vrijheid hebben gevierd! We kunnen terug kijken op een geslaagde dag.

“Vrijheid betekent ook dat je mag zijn wie je bent. Of je nou, hetero, homo, blank, donker, gehandicapt of 23 bent. Iedereen mag er zijn”.